Slimme bespaartips voor horecaondernemers

Personeelskosten zijn vaak 20% tot 50% van je totale uitgaven. Reden genoeg om deze eens onder de loep te nemen. 4 praktische tips om flink te besparen en je marge te vergroten!

Dit artikel delen

1. Verlaag de kosten per uur met behoud van salaris voor jouw werknemers

Werk je nog met een payroller? Bespaar 10 tot 20% door over te stappen van payrolling naar zelf verlonen.

En wist je dat je kan besparen op sociale lasten door slim om te gaan met de opbouw van je team? Er zijn meerdere manieren om dit te doen, houd bijvoorbeeld bij inplannen van je oproepkrachten rekening met de 52,5 uurs regel om 5% kosten te besparen.

2. Actief sturen op aantal uren

Maak een inschatting van je verwachte omzet. Plan vervolgens precies genoeg (niet te veel, niet te weinig) personeel in. Als je omzet verwachting daalt, omdat het bijvoorbeeld regent, kun je medewerkers eerder naar huis sturen of tijdig van het rooster halen. De cockpit helpt hierbij doordat je op basis van de verwachte omzet kan roosteren.

3. Minder mensen op kantoor en kwaliteit verhogen. Hoe dan?

Uit praktijk weten we dat het haalbaar is om met onze software één HR/back-office medewerker te hebben op 300 man personeel. De meeste bedrijven hebben één HR medewerker op 100 man personeel. Door het automatiseren van herhalend werk (contracten maken, onboarding documenten verzamelen) kun je FTE besparen en tegelijk kwaliteit verhogen.

4. Alles op één plek verlaagt de kosten en kans op fouten

Bij veel bedrijven sluipen de software kosten omhoog. Een pakket om te roosteren, nog een pakket voor HR en/of uren schrijven. Een ander pakket om digitaal contracten te tekenen. Hoeveel geef jij uit aan software?

Door alles in één systeem te regelen, bespaar je niet alleen geld, maar ook een hoop tijd en gedoe en kans op (menselijke) fouten! Van roosteren tot onboarding, van contracten tekenen tot verlonen. Bekijk onze prijzen om te zien hoeveel je kunt besparen.

Meer inzicht in personeel

Anticiperen in plaats van reageren?

Met onze software heb je inzicht in je personeelskosten. Neem contact op voor een demo!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Grip op je zaak

Meer artikelen

Blog

Zo houd je personeel moeiteloos binnenboord!

Personeel vinden én behouden? Dat is tegenwoordig één van de grootste uitdagingen voor ondermeners. Maar liefst 1 op de 3 medewerkers overweegt een andere baan, terwijl de jaarlijkse doorstroom rond de 30% ligt! (bron: arbeidsmarktmonitor). In dit artikel nemen Sjapo en Eyetelligence je mee in hoe je jouw team aan boord houdt!

Blog

Slimme bespaartips voor horecaondernemers

Personeelskosten zijn vaak 20% tot 50% van je totale uitgaven. Reden genoeg om deze eens onder de loep te nemen. 4 praktische tips om flink te besparen en je marge te vergroten!

Grip op je zaak en kosten verlagen?

Neem contact op voor een demo