Waarom zelf verlonen goedkoper is dan payrolling

Zelf verlonen is goedkoper dan payroll. Bovendien is dit met goede software gemakkelijker dan het lijkt. De grootste winst wordt behaald doordat je niet langer betaalt voor zaken die je ook niet afneemt. Hoe dit zit lees je in dit artikel.

Dit artikel delen

Waarom zelf verlonen goedkoper is

Uit onze case study bij Knus is gebleken dat ze met onze software vele duizenden euro’s per jaar besparen op personeelskosten. Waar komt dat verschil vandaan? Als je via een payroller verloont heb je duidelijkheid, namelijk één vaste factor. Waarschijnlijk ergens tussen de 1,55-1,70. Maar hoe zit dat als je zelf verloont?

Onderstaande afbeelding geeft een overzicht van hoe de personeelslasten zijn opgebouwd. In de rode blokken valt te besparen. Dat zijn besparingen die nu naar de payroller gaan. De grootste voordelen bij zelf verlonen:

  • Kosten en winstmarge payroller
  • Transitievergoeding: in praktijk gaan veel medewerkers met wederzijds goedvinden weg en hoef je ze dus geen transitievergoeding te betalen
  • Werknemersverzekeringen: op de WW-premie kun je tot 5% korting krijgen. Hoe groter jouw flexschil, hoe groter de korting!
  • Pensioen: denk je dat het pensioen je 8,4% kost? Fout! Je daadwerkelijke pensioenlast ligt veel lager, in de praktijk is een pensioendruk van 4,5% realistischer

Verzekeringen en indirecte kosten

We zien in praktijk dat een factor voor de directe kosten van 1,47 realistisch is. Heb je meer (jonge) flexkrachten, dan kan dit zelfs nog lager zijn. Het enige dat overblijft zijn indirecte kosten:

Maar dan loop ik toch meer risico?

Nee! Als je via een payroller werkt ben je namelijk ook al aansprakelijk voor zowel de belastingen als het loon. Dit komt door de keten- en inlenersaansprakelijkheid. Ook als de payroller een fout maakt in de toepassing van wet- en regelgeving zoals de CAO, kunnen zaken als pensioen en salaris verhaald worden op de ondernemer.

Dus als je een arbodienst en ziekteverzuimverzekering afsluit heb je dezelfde dekking. Bovendien is het vanaf een bepaalde omvang voordelig om helemaal niet meer te verzekeren maar de kosten simpelweg zelf te dragen.

Kosten besparen door over te stappen van payrolling

Benieuwd wat jij kan besparen?

Berekenen hoeveel je kunt besparen is vaak lastig, wij kunnen je gratis en vrijblijvend helpen de berekening te maken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Grip op je zaak

Meer artikelen

Blog

Waarom verlonen met onze software tijd bespaart

Zelf verlonen met slimme software is goedkoper dan payrolling. Doordat ons pakket zorgt voor één waarheid en processen slim automatiseert besparen we je tijd. Hoe dat precies werkt lees je in dit artikel.

Blog

Waarom zelf verlonen goedkoper is dan payrolling

Zelf verlonen is goedkoper dan payroll. Bovendien is dit met goede software gemakkelijker dan het lijkt. De grootste winst wordt behaald doordat je niet langer betaalt voor zaken die je ook niet afneemt. Hoe dit zit lees je in dit artikel.

Grip op je zaak en kosten verlagen?

Neem contact op voor een demo