Hoe Knus €78.000,- per jaar bespaart op personeel

Knus is overgestapt van payrolling naar gemakkelijk zelf verlonen via onze software. Hierdoor bespaart ze € 6.500,- euro per maand.

Dit artikel delen

Besluit om zelf te verlonen

Knus, een mooi horecabedrijf gelegen aan het water in het recreatiegebied de Delftse Hout, heeft zo’n 60 medewerkers op de loonlijst. Een echte loonlijst tegenwoordig, want om kosten te besparen op personeel besloot Knus over te stappen van payrolling naar zelf verlonen met onze software. Het resultaat? Knus bespaart per maand € 6.500!

Via onze gezamenlijke partner Ruitenburg zijn we in contact gekomen en hebben we onze software aan Chris, mede-eigenaar, laten zien. Behalve een spelfout in onze presentatie was het een positieve eerste kennismaking. Al snel volgde het besluit om over te stappen naar dit goedkopere alternatief op payrolling.

Resultaat

En nu, een paar maanden later is het tijd om de balans op te maken. Was de overstap de moeite waard? Om zelf te verlonen moet je namelijk ook zaken regelen die de payroller normaal voor je oppakt.

Knus bespaart 78000 euro per maand
Knus is gelegen aan het water in de Delftse Hout

Om met een gerust gevoel in eigen beheer te verlonen hebben we een arbodienst en ziekteverzuim verzekering genomen. Door de software van Eyetelligence gaat het voeren van de eigen administratie gemakkelijk.

Naast de kosten van onze software moest Knus dus kosten maken voor deze extra verzekeringen/diensten. Dit is een keuze, want vanaf een bepaalde grootte is het op basis van statistische wetmatigheden financieel voordeliger niet te verzekeren.

Op ons advies is Knus ook overgestapt naar verlonen na de maand. Dus op 1 februari wordt januari verloond. Dit heeft als voordeel dat je volledige maand compleet is op het moment dat je gaat verlonen.  Geen ziekmeldingen, vakanties,  of wijzigende uren meer nadat de verloning is gedaan. Wil jij een ander moment verlonen, dan kan dat uiteraard ook. Bij onze software is de mens altijd de baas.

De eerste maand was het wennen voor het personeel, maar nu weten ze niet beter.

Zelfs met de extra lasten van de verzekeringen, eigen risico, en (beperkte) extra administratieve last bespaart Knus over augustus 2024 in totaal €6.500,-.  Puur door een procesmatige aanpassing.

Hoe kan het dat je zoveel bespaart?

Als je zelf verloont zijn er een aantal voordelen die in je eigen zak komen in plaats van bij de payroller:

  • Marge payroller, want die maakt ook gewoon winst
  • Ziekteverzuim, bij een laag ziekteverzuim en een hoge loonsom krijg je korting op je premies
  • Pensioen, medewerkers onder de 18 betalen geen pensioen en de eerste € 7,09 euro per uur is vrijgesteld van pensioenpremie
  • WW-premie, medewerkers met een vast contract, of jonge medewerkers die minder dan 52 uur per maand werken (vaak het merendeel van alle oproepkrachten) krijgen 5% korting op de WW-premie

We zien dat de meeste horecazaken die zelf verlonen een factor van tussen de 1,45-1,50 halen. Dit komt met name door de lage WW-premie en het pensioen. Dat zijn dus voordelen die voorheen bij de payroller kwamen. Hierdoor blijft er meer dan genoeg marge over om te verzekeren, gemakkelijk de eigen administratie te voeren met onze slimme software, en een netto besparing onderaan de streep.

Dankzij de samenwerking met Eyetelligence hebben we onze kosten flink weten te reduceren. Hun software heeft ons echt geholpen om de overstap naar zelf verlonen soepel te laten verlopen. Bel me gerust op als je het niet gelooft.
Chris
Mede-eigenaar Knus

Kosten besparen door over te stappen van payrolling

Benieuwd wat jij kan besparen?

Berekenen hoeveel je kunt besparen is vaak lastig, wij kunnen je gratis en vrijblijvend helpen de berekening te maken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Grip op je zaak

Meer artikelen

Blog

Waarom verlonen met onze software tijd bespaart

Zelf verlonen met slimme software is goedkoper dan payrolling. Doordat ons pakket zorgt voor één waarheid en processen slim automatiseert besparen we je tijd. Hoe dat precies werkt lees je in dit artikel.

Blog

Waarom zelf verlonen goedkoper is dan payrolling

Zelf verlonen is goedkoper dan payroll. Bovendien is dit met goede software gemakkelijker dan het lijkt. De grootste winst wordt behaald doordat je niet langer betaalt voor zaken die je ook niet afneemt. Hoe dit zit lees je in dit artikel.

Grip op je zaak en kosten verlagen?

Neem contact op voor een demo