Per gewerkt uur betaal je als werkgever niet alleen het bruto uurloon, maar ook werkgeverslasten zoals vakantiegeld, en -uren, sociale premies. Ook indirecte kosten als ziekte, transitievergoeding, en scholingsbudget moet je reserveren. Het is mogelijk om tot tientallen procenten kosten te besparen.
Het begint met inzicht in de personeelsfactor (het verschil tussen het bruto uurloon en het uurloon inclusief alle werkgeverslasten).
Door jouw personeel slim in te roosteren en de juiste contracten aan te bieden kan je per medewerker tot 5% of meer besparen.
Maar hoe doe je dat dan? Met onze slimme rooster- en contract module heb je inzicht en kun je proactief sturen op de kosten.
Jouw personeelsfactor is afhankelijk van de samenstelling van je team. Onze klanten komen gemiddeld uit op een factor van 1,45 – 1,50 met een minimum van 1,39 en een maximum van 1,56.
Hoe lager jouw ziekteverzuim, hoe meer (jonge) oproepkrachten, en hoe vaker personeel met wederzijds goedvinden met ontslag gaat, hoe lager jouw factor.
Ten opzichten van payrolling, uitgaande van 3 vaste en 15 oproepkrachten met een oude factor van 1,60 en een nieuwe van 1,5 voor vaste, en 1,45 voor oproepkrachten
Benieuwd naar hoeveel jij kan besparen? Laat jouw gegevens achter en we rekenen vrijblijvend jouw personeelsbestand door. Vul deze template in en stuur die naar ons op of neem contact met ons op via onderstaande formulier.
Als je zelf verloont heb je zelf het roer in handen en houd je besparingen dus in eigen zak. Bovendien hoef je niet de winst die een payroller maakt te betalen. Je kunt makkelijk kosten besparen.
In sommige situaties huren uitzendbureaus ook weer een bedrijf in om werkzaamheden voor jou te verrichten. Op deze manier ontstaat er een keten van aannemers en onderaannemers. Al deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor de betaling van het loon en de afdracht van loonheffingen (loonbelasting, premies volksverzekeringen en werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet). Dit betekent dat al deze bedrijven dan ook aansprakelijk gesteld kunnen worden wanneer er iets mis is. Dit staat ook wel bekend als ketenaansprakelijkheid.
KHN